Welke gerechten kun je bereiden met Monchou?

Door

augustus 19, 2014GezondheidGeen Reacties

Monchou is wellicht de bekendste roomkaas die er op de markt is. De merknaam is bijna een opzichzelfstaand product geworden zoals dat bij Luxaflex ook het geval is. Er zijn echter ook andere roomkazen te koop zoals het eigen huismerk van Aldi. Deze is goedkoper en wordt door sommige mensen lekkerder gevonden. Daarnaast bestaan er varianten van Philadelphia, maar het merk van Campina heeft onze voorkeur.

Het is een smaakmaker die aan veel gerechten toegevoegd kan worden. Monchou heeft een frisse romige smaak en wordt bijvoorbeeld in desserts gebruikt. Het kan ook gebruikt worden als vulling voor een wrap, sandwich of andere hapjes. In dit artikel beschrijven we een aantal maaltijden die je zelf ook thuis kunt bereiden.

Romige tomatensoep met basilicum

Binnen 30 minuten heb je bovenstaand voorgerecht klaargemaakt voor vier personen. Om dit te doen heb je de volgende ingrediënten nodig:

–    2 uien
–    2 teentjes knoflook
–    1 eetlepel basilicumblaadjes
–    1 eetlepel pijnboompitten
–    1 eetlepel tomatenpuree
–    3 eetlepels olijfolie
–    1 theelepel suiker
–    2 blikken tomatenblokjes
–    2 blokjes bouillon
–    100g Monchou
–    Snufje zout en peper

Hak de uien en de teentjes knoflook fijn terwijl je de olijfolie in een soeppan verhit. Fruit hierin de knoflook en ui gedurende 5 minuten. De tomatenpuree en suiker toevoegen en nog een minuutje mee laten bakken. Meng de bouillon, 400 ml water en de tomatenblokjes erdoor en laat de tomatensoep een kwartier koken op laag vuur.

Voeg de Monchou toe en puree het geheel met behulp van een staafmixer. Proef de soep en breng op smaak met een snufje peper en zout. Het voorgerecht over een aantal schaaltjes verdelen en garneren met de basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Verschillende soorten monchoutaart

Het bekendste gerecht dat met Monchou wordt klaargemaakt is vermoedelijk de monchoutaart. Niet geheel onlogisch als de taart naar deze roomkaas is vernoemd. De Monchou wordt op smaak gebracht door wat slagroom en suiker en dient als een volledige vulling. Er zijn veel verschillende recepten te vinden, zie bijvoorbeeld http://monchoutaart.net/. Je kunt variëren in de topping of de bodem van koeken zoals Bastogne maken.

 

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten